Maitake w postaci proszku/biomasy jest tworzony przez mielenie suszonych owoców grzyba na wyjątkowo niepokaźny proszek przy użyciu specjalnej metody łamania skorupy, która rozbija chitynową powłokę komórki i uwalnia substancje bioaktywne. W porównaniu do ekstraktu, ta forma ma łagodniejsze działanie.Maitake (Grifola frondosa) tłumaczy się jako tańczący grzyb - nazwa ta pochodzi od reakcji zbieraczy, którzy tańczyli z radości po znalezieniu tego niesamowitego i wysoko cenionego grzyba. Maitake to chorowity grzyb pasożytniczy z płynem owodniowym, który przyjmuje postać znacznego skupiska. Składa się on z odnóży zawierających choćby setki połączonych ze sobą kapeluszy.Maitake, czyli ostropest plamisty, mieści sporo biologicznie aktywnych związków, w tym beta-glukany, glikoproteiny, kwas gryfolowy, aminokwasy itp. Zwykłe dawkowanie:1-3 g dziennie z zachowaniem co najmniej półgodzinnego odstępu między posiłkami.Wymieszać z ok. 1 dcl wody i wypić (1 wyrównana łyżeczka = 2 g proszku).zwiększona dawka3-10 kapsułek dzienniezaleca się konsultację z lekarzem lub specjalistą medycyny chińskiej.Przyjmować na pusty żołądek (co najmniej 30 minut przed lub 60 minut po posiłku), popijając wodą albo słabą zieloną herbatą. W sytuacji dzieci dawkę zniża się proporcjonalnie do wieku.w trakcie przyjmowania grzybów witalnych zaleca się zwiększenie spożycia witaminy C, która powiększa wchłanianie substancji czynnych. Na przykład w postaci ekstraktu z brazylijskiej wiśni aceroli.Ostrzeżenie:towar nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 3 roku życia, dla kobiet w ciąży i karmiących. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Produkt nie może być używany jako substytut przeróżnej diety.Przetłumaczono z www.DeepL.com/Translator (wersja bezpłatna)
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla BIO Maitake w proszku 100 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.