Hericium (Hericium erinaceus) posiada delikatny smak i konsystencję przypominającą owoce morza. Hericium ma swoje stałe miejsce w konwencjonalnej medycynie chińskiej i według niej może zrównoważyć brak równowagi Yin i Yang w całym organizmie. W tradycyjnej medycynie chińskiej wykorzystuje się ją na ogół ze względu na jej zdolność do harmonizowania Wei (żołądka) i Pi (śledziony), co oznacza, iż harmonizuje zdrowe trawienie. Stosuje się go w stanach określanych w medycynie chińskiej jako „upał w żołądku". Hericium działa w dodatku na naszą psychikę i służy do somatyzacji stresu. Dziś Hericu nazywany jest także „naturalnym odżywianiem neuronów".Hericium uprawiamy w słusznych warunkach naturalnych, bez użycia pestycydów i innych krzywdzących substancji.Hericium jest niezwykle smaczne, dodaje się je do sałatek, zup, risotto, nieprzeciętnie pasuje jako dodatek do mięs.Przygotowanie podstawowe:Zalej żądaną ilość gorącą wodą i pozostaw do spęcznienia na 30 minut.Zalecany czas gotowania to 10–15 minut.Ogłoszenie:Suplement diety produkt nie jest asygnowany dla dzieci do lat 3, dla pań w ciąży i karmiących piersią. Nie gromadzi substancji pomocniczych, dodatków i konserwantów.Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Produkt nie stanowi substytutu rozmaitej diety. Nie gromadzi kofeiny, glutenu, konserwantów, barwników ani cukru.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Hericium jeżowiec suszony 100 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.