Zdjęcia produktu


Kapsułki na wsparcie pracy jelit (probiotic me) 60 szt. (30 szt. x 2) - health labs care (HEALTH LABS CARE (suplementy, witaminy))

(kapsułki)
Prebiotyki i probiotyki HEALTH LABS CARE (suplementy, witaminy)
Dostepność na dzień 22.12.2024: w magazynie

Promocyjna oferta cenowa:

119,01 zł
Sklep Empik
Przejdź do sklepu Najlepsza oferta w bazie!
Przejdź do sklepu 119,01 zł - najtaniej w bazie!

Prezentowana oferta sklepu Empik jest najbardziej atrakcyjna cenowo spośród setek sklepów internetowych w naszej bazie. Przeglądaj pełny ranking cen i ofert Porównanie cen następuje w czasie rzeczywistym.

Recenzje i opinie

Opis produktu Kapsułki na wsparcie pracy jelit (probiotic me) 60...

ProbioticMe
Połączenie probiotyku z prebiotykiem
  • zadbaj o równowagę mikroflory jelitowej
  • zmniejsz skutki uboczne antybiotykoterapii

odpowiedni dla wegan

Co akcentuje suplement diety ProbioticMe?
POŁĄCZENIE PROBIOTYKU Z PREBIOTYKIEM

Suplement diety ProbioticMe to synbiotyk, w którym element prebiotyczny jest pożywką dla bakterii probiotycznych. Prebiotyki są "naturalnym nawozem" pobudzającym szybszy wzrost probiotyków w jelitach.

KOMPLEMENTARNE DZIAŁANIE

Wzajemnie uzupełniające się szczepy wykazują aktywne działanie w układzie pokarmowym. Chcąc skonsolidować najkorzystniejsze szczepy umieściliśmy je w jednym produkcie, jednak w dwóch kapsułkach, ponieważ drożdże niekoniecznie lubią się z bakteriami.

CZYSTY SKŁAD POTWIERDZONY BADANIAMI

W suplemencie diety ProbioticMe nie wynajdziesz zbędnych wypełniaczy, konserwantów, barwników ani skażeń. Potwierdzają to badania towaru przeprowadzone poprzez niezależne, akredytowane laboratorium J.S. Hamilton Poland.

AUTORSKA RECEPTURA

Skład suplementu diety ProbioticMe opracowaliśmy z udziałem doświadczonych specjalistów żywienia. Dzięki ich wiedzy i pasji powstały suplementy diety, które spełnią wymagania najbardziej wymagających kobiet i panów.

Musisz wiedzieć

PROBIOTICME DAY

1 kapsułka dziennie

— rano po posiłku


PROBIOTICME NIGHT

1 kapsułka dziennie

— wieczorem po posiłku

Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Stabilny sposób żywienia i dobry tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być wykorzystywany jako substytut (zamiennik) różnej diety.Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zrównoważony sposób żywienia i dobry tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
komponenty

Suplement diety ProbioticMe Day

Liofilizowane drożdże Saccharomyces boulardii, błonnik akacjowy INAVEA™ PURE ACACIA, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu.

Suplement diety ProbioticMe Night

Błonnik akacjowy INAVEA™ PURE ACACIA, substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, liofilizowane żywe bakterie: Lactobacillus bulgaricus, Lacticaseibacillus rhamnosus GG, Lactobacillus acidophilus, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, liofilizowane żywe bakterie: Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla drobnych dzieci. Chronić od wilgoci i światła. Zalecane jest przechowywanie produktu w chłodnym miejscu (w temp. 5‑10°C).

Przechowywanie

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w sposób niedostępny dla znikomych dzieci. Bronić od wilgoci i światła. Zalecane jest przechowywanie towaru w chłodnym miejscu (w temp. 5‑10°C).

Środki ostrożności

Nie stosować w sytuacji nadwrażliwości na którykolwiek ze elementów. Kobiety w ciąży i matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem.

marka
Health Labs Care Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. K. Ul. Sienkiewicza 81/3/200 15‑003 Białystok.
Poznaj elementy suplementu diety ProbioticMe BŁONNIK AKACJOWY INAVEA™ PURE ACACIA

Błonnik akacjowy to element prebiotyczny o wysokiej biodostępności, który wpływa na obszerniejsze zróżnicowanie mikrobioty jelitowej, wspiera pracę jelit i pozwala zachować zdrowe środowisko przewodu pokarmowego.

Błonnik akacjowy INAVEA™ PURE ACACIA
Wesprzyj swoje jelitowe mikroorganizmy

Czy substancja służąca w starożytności do mumifikacji i klejenia papirusu może być dziś użytkowana jako środek spożywczy? Okazuje się, iż tak! Znana już w czasach starożytnego Egiptu guma arabska jest do dnia dzisiejszego powszechnie użytkowana, lecz spełnia nieco odmienne funkcje. Dzięki progresywni nauki dowiedzieliśmy się, że oprócz naturalnych funkcji wynikających z jej struktury chemicznej, może być niezwykle pomocna dla naszych jelit, a także ich mieszkańców i służyć im jako prebiotyk.

Jak działa błonnik akacjowy i czy powinniśmy go spożywać- o tym piszemy w dalszej części.

Kilka słów o błonniku akacjowym

Błonnik akacjowy znany przeważnie jako guma arabska jest wydzieliną drzew akacji rosnących na terenach Senegalu, Sudanu, Nigerii, Etiopii, Czadu, Australii i Indii. Jest ona wydzielana poprzez drzewo po uszkodzeniu pnia i wyjątkowo prędko twardnieje po kontakcie z tlenem. Wyglądem i strukturą przypomina żywicę. Z chemicznego punktu widzenia, błonnik akacjowy jest wielocukrem zbudowanym z cząsteczek galaktozy. Jest on dopuszczony jako dodatek do żywności pod symbolem E414 i na ogół występuje w wyrobach cukierniczych jako substancja zagęszczająca i stabilizująca. Przynosi dużo korzyści zdrowotnych,w głównej mierze jest używana jako prebiotyk. (1)

Czym może skutkować zbyt niskie spożycie błonnika pokarmowego?

Do dobrego cyklu trawienia i pracy całego układu pokarmowego potrzebne jest dostarczanie sobie z dietą błonnika pokarmowego. Z pewnością sporo/wielu z nas doświadczyło w swym życiu sytuacji, gdy nie mieliśmy możliwości albo zwyczajnie nie jedliśmy przez kilka dni warzyw, owoców, zup czy produktów pełnoziarnistych. Choćby takie chwilowe sytuacje mogły objawiać się bólami brzucha, uczuciem ciężkości i zaparciami. Są to najczęstsze dolegliwości związane ze zbyt niskim spożyciem błonnika.

Gdzie odnajdziemy błonnik pokarmowy?

Błonnik pokarmowy występuje powszechnie w zróżnicowanych produktach spożywczych. Jeżeli nasza dieta jest przeróżna, co oznacza, że codziennie spożywamy 5 porcji owoców i warzyw, a także produkty pełnoziarniste, to nie powinniśmy się martwić o niedobory. I choć może się wydawać, że dostarczenie sobie 25 g błonnika (niewielka ilość jaką powinna spożywać dorosła osoba każdego dnia) jest obfitym wyzwaniem, to w praktyce nie jest to trudne.

Błonnik pokarmowy występuje w: (2)

  • otrębach pszennych: 42,4 g / 100 g towaru
  • nasionach dyni i słonecznika g / 100 g produktu
  • migdałach: 14,5 g / 100 g produktu
  • białej fasoli: 15,7 g / 100 g produktu
  • suszonych morelach i jabłkach: 10,3 g / 100 g produktu
  • czerwonej soczewicy: 8,9 g / 100 g artykułu
  • płatkach owsianych: 6,9 g / 100 g produktu

Jak działają prebiotyki?

Prebiotyki są to komponenty pokarmowe główne klasyfikowane jako błonnik pokarmowy. Według definicji muszą one być oporne na kwasowość żołądka, a także enzymy hydrolityczne, muszą podlegać fermentacji przez bakterie należące do mikrobioty jelitowej i stymulować wzrost drobnoustrojów jelitowych. (3) Prebiotyki są swoistą pożywką dla mikroorganizmów, a dzięki przeprowadzonemu procesowi fermentacji powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (SCFA), które odżywiają kolonocyty (komórki nabłonka jelita grubego).

W bazie danych obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieje obecnie 1 870 badań wykazujących działanie błonnika akacjowego.
13
przeanalizowanych badań
12
wskazywało wyraźny statystycznie pozytywny wpływ na organizm
dane opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako indywidualne porady lecznicze. Zalecamy, żeby przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem lub terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swoimi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za bezawaryjność, produktywność ani za poprawne korzystanie z informacji zawartych na stronie, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.
PRZYPISY
1.Kaddam LA, Kaddam AS. Effect of Gum Arabic (Acacia senegal) on C‑reactive protein level among sickle cell anemia patients. BMC Res Notes. 2020 Mar 18;13(1):162.
2.Zheng B, Shen H, Han H, Han T, Qin Y. Dietary fiber intake and reduced risk of ovarian cancer: a meta‑analysis. Nutr J. 2018 Oct 30;17(1):99.
3.Tsai YL, Lin TL, Chang CJ, Wu TR, Lai WF, Lu CC, Lai HC. Probiotics, prebiotics and amelioration of diseases. J Biomed Sci. 2019 Jan 4;26(1):3.
SACCHAROMYCES BOULARDII ATY‑SBI‑101
Ten tropikalny gatunek drożdży jest wyizolowany ze skórki liczi i mangostanu. Badania wykazały wydajność szczepu bakterii Saccharomyces boulardii w odbudowie mikrobioty.
Saccharomyces boulardii ATY‑SBJ‑101
Drożdże pomocne nie tylko w kuchni

Gdy słyszymy słowo probiotyk z zasady myślimy o bakteriach, które faktycznie przeważają w przystępnych na rynku preparatach probiotycznych. Nasza mikrobiota dodatkowo przede wszystkim składa się z bakterii, lecz nie można zapominać o pozostałych mieszkańcach naszej okrężnicy, którymi są pomiędzy innymi grzyby, stanowiące 0,1% mikrobioty jelitowej. Szczepami probiotycznymi mogą być także drobnoustroje należące do grupy drożdżaków, które pod pewnymi względami posiadają przewagę nad bakteriami. Jednym z nich jest odkryty przez Henry’ego Boularda gatunek nazwany jego nazwiskiem: Saccharomyces boulardii. Przez dużo lat prowadzono eksperymenty z jego udziałem, żeby móc zgromadzić jak najwięcej informacji czy jest produktywny, jak probiotyczne szczepy bakteryjne.

A czy jest? Dowiedzmy się więcej!

Charakterystyka ogólna

Saccharomyces boulardii jest gatunkiem niepatogennego drożdżaka. Jest niepodatny na działanie kwasów żołądkowych, a także żółci, dzięki temu po spożyciu dociera w znacznej ilości do jelit i produktywnie je kolonizuje. Szczep Saccharomyces boulardii ATY‑SBJ‑101 jest wyjątkowo pomocny podczas terapii antybiotykami, zmniejsza ryzyko wystąpienia biegunek i innych działań niepożądanych ze strony układu pokarmowego. (1) Drożdżaki w odróżnieniu od bakterii, są oporne na działanie antybiotyków i nie przenoszą na nie odporności. (2)

Ciekawostka

Błonnik, pełniący rolę prebiotyków, czyli substancji będących swoistą pożywką dla bakterii i umożliwiających ich wzrost, jest dodatkowo ważny dla drożdżaków. Psyllium- błonnik rozpuszczalny pochodzący z nasion babki jajowatej przyczynia się do zwiększenia liczby drożdży z gatunku Saccharomyces boulardii o około 22%. Inne typy błonnika, takie jak pektyny nie wykazały w badaniach większego wpływu na ich wzrost. (3)

W bazie informacji obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieje aktualnie 788 badań wykazujących działanie Saccharomyces boulardii ATY‑SBI‑101.
22
przeanalizowanych badań
20
wskazywało znaczny statystycznie pozytywny wpływ na organizm
dane opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako indywidualne porady lecznicze. Zalecamy, żeby przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem lub terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swoimi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za bezawaryjność, produktywność ani za poprawne korzystanie z danych zawartych na stronie, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.
PRZYPISY
1.Saccharomyces boulardii in childhood. Vandenplas Y, Brunser O, Szajewska H Eur J Pediatr. 2009 Mar; 168(3):253‑65.
2.Review article: yeast as probiotics -- Saccharomyces boulardii. Czerucka D, Piche T, Rampal P Aliment Pharmacol Ther. 2007 Sep 15; 26(6):767‑78.
3.Elmer GW, Martin SW, Horner KL, McFarland LV, Levy RH. Survival of Saccharomyces boulardii in the Rat Gastrointestinal Tract and Effects of Dietary Fiber. Microb Ecology Health Dis. 1999;11:29–34.

BIFIDOBACTERIUM BREVE LMG 13208
Bakterie z typu Bifidobacterium biorą udział w procesie dojrzewania układu wytrzymałościowego u dzieci. Są wyspecjalizowane w metabolizowaniu wszystkich oligosacharydów, gdzie produktami końcowymi cyklu są krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które przyczyniają się do wzmocnienia bariery jelitowej.
Bifidobacterium breve LMG 13208
„poprzez żołądek do serca", a może przez jelita do zdrowia?

Mikroorganizmy znalazły wykorzystanie w leczeniu i profilaktyce schorzeń już w poprzednim tysiącleciu, pomimo tego, że nie znano jeszcze wtedy ich precyzyjnych mechanizmów działania. Postęp nauki doprowadził do powstania nowej gałęzi mikrobiologii: mikrobiologii terapeutycznej. Poprawna praca mikrobioty jelitowej jest kluczowa dla utrzymania zdrowia i może być jego wyznacznikiem. Probiotyki z gatunku Bifidobacterium breve są jednymi z w głównej mierze używanych na całym świecie ze względu na zdolność do wydajnego zasiedlania jelit i prawidłowego działania na nasz organizm.

Dowiedzmy się więcej o szczepie Bifidobacterium breve LMG 13208.

Charakterystyka ogólna

wariant Bifidobacterium, to najliczniejsza grupa drobnoustrojów zasiedlających jelita noworodków. Są to Gram- dodatnie bakterie wyizolowane od niemowląt, które były karmione piersią. Bakterie z rodzaju Bifidobacterium biorą udział w procesie dojrzewania układu odpornościowego u dzieci. Są wyspecjalizowane w metabolizowaniu wszelkich oligosacharydów, gdzie produktami końcowymi cyklu są krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe, które przyczyniają się do wzmocnienia bariery jelitowej. (1) Pomimo, że są to bakterie głównie kolonizujące jelita niemowląt, to ich suplementacja w wieku dorosłym może przynieść korzyści dla zdrowia, m.in. Powiększyć obfitość mikrobiotyczną okrężnicy.

Ciekawostka

Dosłowne tłumaczenie słowa probiotyk oznacza „dla życia". W roku 2001 została wydana oficjalna definicja probiotyku, jako żywego organizmu, który podawany w trafnych ilościach przynosi korzyści zdrowotne. Jednak w roku 2014 została ona uzupełniona o kwestię, która mówi, iż musi to być mikroorganizm, dla którego istnieją naukowe dowody na bezpieczeństwo i skuteczność. Wyklucza to żywe kultury bakterii przeprowadzające procesy fermentacji w żywności, dla których nie istnieją konkretne dowody naukowe dla korzyści zdrowotnych. Przed wydaniem oświadczenia, określenie probiotyk było niezwykle niejednokrotnie nadużywane w przypadku żywności, która zawierała bakterie kwasu mlekowego, bez dokładnego wyszczególnienia szczepów. Pamiętajmy,należycie opisany szczep probiotyczny, to nazwa rodzajowa, gatunkowa i oznaczenie numeryczne mówiące o pochodzeniu szczepu. (2)

Bezpieczeństwo przyjmowania probiotyku

Probiotyki posiadają status GRAS (Generally Recognized as Safe), co oznacza iż zostały powszechnie lubiane za bezpieczne. Aby szczep drobnoustroju zyskał miano probiotyku musi wykazywać bezpieczeństwo użytkowania i być potwierdzony przynajmniej jednym badaniem klinicznym.

W bazie danych obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieje obecnie 878 badań wykazujących działanie Bifidobacterium breve.
19
przeanalizowanych badań
17
wskazywało widoczny statystycznie pozytywny wpływ na organizm
informacje opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako indywidualne porady lecznicze. Zalecamy, żeby przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem albo terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swymi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za bezusterkowość, sprawność ani za poprawne korzystanie z danych zawartych na stronie, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.
PRZYPISY
1.Randomised clinical trial: the synbiotic food supplement Probiotical vs. Placebo for acute gastroenteritis in children. Vandenplas Y, De Hert SG, PROBIOTICAL‑study group. Aliment Pharmacol Ther. 2011 Oct; 34(8):862‑7.
2.Expert consensus document. The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics consensus statement on the scope and appropriate use of the term probiotic. Hill C, Guarner F, Reid G, Gibson GR, Merenstein DJ, Pot B, Morelli L, Canani RB, Flint HJ, Salminen S, Calder PC, Sanders ME Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2014 Aug; 11(8):506‑14.
LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS ATB‑LAS‑919
wariant Lactobacillus jest jednym z najlepiej przebadanych rodzajów bakterii i wykazuje szereg korzyści na organizm ludzki.
Lactobacillus acidophilus ATB‑LAS 919
Zdrowie rozpoczyna się w jelitach

Jelita to niezwykle ważny organ w naszym organizmie, można zaryzykować stwierdzeniem, że jest tak samo ważny jak serce czy mózg. Nie są one bowiem odpowiedzialnie jedynie za pozbywanie się z naszego organizmu niestrawionych resztek pokarmowych, biorą udział w szeregu procesów związanych z pozyskiwaniem z pożywienia części odżywczych, a następnie w ich wchłanianiu. Odpowiadają za dobre funkcjonowanie układu immunologicznego, a poprzez m.in. Oś jelito‑mikrobiota‑mózg, czy jelito‑mikrobiota‑skóra są zaangażowane w procesy umożliwiające funkcjonowanie pozostałych organów naszego ciała. W głównej mierze stosowanie probiotyków jest kojarzone z terapią poantybiotykową jako wsparcie naszej mikrobioty jelitowej, jednak ich działanie wykracza daleko poza te parametry.

Poznajmy bliżej wariant Lactobacillus i jego przedstawiciela Lactobacillus acidophilus ATB‑LAS 919.

Charakterystyka ogólna

Probiotyki, to żywe drobnoustroje, które przyjmowane w odpowiedniej dawce i przez określony czas wywołują korzyści zdrowotne. Ich unikalne działanie jest uzależnione od gatunku i mocnego szczepu. Typ Lactobacillus jest jednym z najlepiej przebadanych rodzajów bakterii i wykazuje szereg korzyści na organizm ludzki. (1)

Czy szczep Lactobacillus acidophilus ATB‑LAS 919 jest obecny w żywności fermentowanej?

Żywność fermentowana nie jest źródłem probiotycznych szczepów drobnoustrojów. W tego typu produktach znajdują się bakterie kwasu mlekowego, które przeprowadzają proces fermentacji danego towaru z wytworzeniem kwasu mlekowego i niejednokrotnie są one błędnie nazywane probiotykami. Bakterie LAB nie posiadają zdolności do zasiedlania niszy jelita w przeciwieństwie do wyselekcjonowanych szczepów probiotycznych, a tym samym do wywoływania potężnego efektu prozdrowotnego.

Czy użytkowanie probiotyku jest bezpieczne?

Probiotyki posiadają status GRAS (Generally Recognized as Safe), co oznacza że zostały powszechnie lubiane za bezpieczne. By szczep drobnoustroju zyskał miano probiotyku musi wykazywać bezpieczeństwo stosowania i być potwierdzony przynajmniej jednym badaniem klinicznym. (2)

W bazie informacji obejmujących artykuły z dziedziny medycyny i nauk biologicznych PubMed istnieją aktualnie 4 354 badania wykazujące działanie Lactobacillus acidophilus.
23
przeanalizowanych badań
21
wskazywało widoczny statystycznie pozytywny wpływ na organizm
informacje opublikowane w celu informacyjnym i nie mogą być traktowane jako jednostkowe porady lecznicze. Zalecamy, żeby przed rozpoczęciem jakiejkolwiek kuracji skonsultować się z lekarzem lub terapeutą. Wydawca nie ma intencji wchodzenia ze swymi Czytelnikami w relację lekarz – pacjent. Wydawca nie odpowiada za bezusterkowość, efektywność ani za poprawne korzystanie z danych zawartych na stronie, ani za problemy zdrowotne, które mogą wystąpić na skutek omawianych terapii.
PRZYPISY
1.Lactobacillus species: taxonomic complexity and controversial susceptibilities. Goldstein EJ, Tyrrell KL, Citron DM Clin Infect Dis. 2015 May 15; 60 Suppl 2():S98‑107.
2.Effectiveness and safety of Lactobacillus LB in the treatment of mild acute diarrhea in children. Salazar‑Lindo E, Figueroa‑Quintanilla D, Caciano MI, Reto‑Valiente V, Chauviere G, Colin P, Lacteol Study Group. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2007 May; 44(5):571‑6.
tablica składników AKTYWNYCH
*RWS — Referencyjna wartość spożycia **jtk = jednostki wytwarzające kolonie

Jedna kapsułka gromadzi 2,48 x 10⁹ jtk** szczepów probiotycznych. *RWS — Referencyjna wartość spożycia **jtk = jednostki stwarzające kolonie
głównie zadawane pytania
Czy suplement diety ProbioticMe został przebadany?

Bezkompromisowo dbamy o jakość i bezpieczeństwo naszych produktów, dlatego wszystkie suplementy Health Labs Care zostały przebadane na obecność pleśni, drożdży, bakterii (w tym występowanie Escherichia coli, obecność Staphylococcus aureus, występowanie Salmonella), a także WWA (suma (Benzo[a]antracen, Benzo[β]fluoranten, Chryzen i Benzo[α]piren) oraz Benzo[α]piren), jak dodatkowo metali ciężkich (ołów, kadm, rtęć).

Badania każdej partii suplementów są realizowane w niezależnym, certyfikowanym laboratorium J.S. Hamilton Poland, które spełnia najwyższe normy jakościowe, potwierdzone min. Przez Polskie Centrum Akredytacji, a także członkostwo w organizacjach krajowych i międzynarodowych, takich jak FOSFA (Federation of Oils, Seeds and Fats Associations) czy GAFTA (Grain & Feed Trade Association).

Mam wzdęcia/bóle brzucha/biegunkę/zaparcia/gazy po suplemencie diety ProbioticMe, czy to normalne?

W pierwszych 10 dniach stosowania probiotyku mogą wystąpić podobne objawy, natomiast jeżeli po tym czasie nie ma poprawy i dolegliwości nie ustępują, to należy odstawić suplement diety ProbioticMe, ponieważ prawdopodobnie, szczepy probiotyczne w nim zawarte nie są stosowne dla Twojego organizmu.

Z jakimi suplementami Health Labs Care mogę zespajać suplement diety ProbioticMe?

Suplement diety ProbioticMe można scalać z dowolnymi preparatami z oferty Health Labs Care z użyciem godzinnej przerwy, by działanie poszczególnych elementów było jak najlepsze.

  • w sytuacji problemów z jelitami i równoczesnego używania suplementów diety ProbioticMe, a także IntiMe, suplement diety IntiMe należy stosować w środkowej części dnia, np. Po obiedzie, a suplement diety ProbioticMe po śniadaniu i po kolacji.
  • W razie wskazań suplement diety ProbioticMe można stosować rotacyjnie (zamiennie) z suplementem diety IntiMe, np. Przez miesiąc lub 2 miesiące stosujemy jeden preparat, a następnie przez podobny okres czasu drugi. Stosowna długość suplementacji rotacyjnej to około 4 do 6 miesięcy, następnie należy zrobić 2‑miesięczną przerwę.
  • w przypadku łączenia suplementów diety ProbioticMe i HealMe należy zachować przynajmniej dwugodzinny odstęp.
Kiedy brać suplement diety ProbioticMe - przed, po, czy w trakcie posiłku?

Zalecamy przyjmować nasze produkty zawsze po posiłkach, aby ograniczyć prawdopodobieństwo wystąpienia jakichś dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. W ciągu godziny od spożycia probiotyku należy unikać gorących płynów i pokarmów, kawy oraz mocnej herbaty, alkoholu i napojów gazowanych (wyjątkowo tych, w których znajdują się kwasy, takich jak cola czy pepsi).

Czy kobiety w ciąży i karmiące piersią mogą stosować suplementy diety ProbioticMe?
Dla kobiet w ciąży, a także karmiących piersią powstał suplement diety LittleMe. Pamiętaj, iż z uwagi na Twoje bezpieczeństwo, przed każdą suplementacją zalecamy konsultację z lekarzem.

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

  • Health Labs Care 4her probioticme day+night priobiotyk w formule dwuskładnikowej suplement diety 60 kapsułek (sklep Empik)
    119,01 zł Sklep Empik
    Przejdź do sklepu

W naszym rankingu znajduje się 1 promocyjnych ofert w cenie 119,01 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Kapsułki na wsparcie pracy jelit (probiotic me) 60 szt. (30 szt. x 2) - health labs care. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Prebiotyki i probiotyki