WITAMINA C, KWAS ASKORBINOWY, E300 substancja chemiczna potrzebna do poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. W przemyśle spożywczym używana jako dodatek do żywności pełniący funkcję przeciwutleniającą. Substancja ta znajduje dodatkowo zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym. Może być z powodzeniem wykorzystywana do wytwarzania domowych kosmetyków. Składniki: Kwas L-Askorbinowy C6H8O6 użycie i funkcje Witaminy C: Witamina C to substancja chemiczna potrzebna do korzystnego funkcjonowania organizmu człowieka: Wzmacnia naczynia krwionośne, bierze udział w syntezie kolagenu, Jest konieczna do utrzymania poprawnego stanu tkani łącznej, Wykazuje działanie niszczące na bakterie powodujące próchnicę, usprawnia gojenie się ran i skaleczeń, Wzmacnia oporność, upraszcza przyswajanie żelaza, uniemożliwia starzeniu się skóry. Dawkowanie i sposób zastosowania: polecane spożycie Witaminy C dla dorosłego człowieka wynosi od 45 do 90 mg na dobę. Towar asygnowany jest do bezpośredniego spożycia – podczas posiłku, popijając wodą, w formie rozpuszczonej albo jako dodatek do potraw. Osoby chorujące na kamicę nerkową, mającą predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych, kobiety w ciąży, a także karmiące piersią, przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem, Dla utrzymania poprawnego stanu zdrowia należy stosować rozmaitą dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplementy diety nie mogą być użytkowane jako substytut rozmaitej diety.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Witamina c, kwas l-askorbinowy 1000 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.